380

Nazara inanır mısınız?

Nazara inanır mısınız?

Geçenlerde bir arkadaşım sen Instagram’da resimlerini paylaşıyorsun ama bak nazara gelirsin, birçok kem gözler, kıskanan insanlar var dedi. Şöyle bir düşündüm. Ya bu milyon adet takipçisi olan fenomenler ne yapıyor? 7/24 sosyal medyada kol geziyorlar. Her saat başı güzelliklerini, paralarını, çocuklarını, asklarını paylaşıyorlar. Nazardan eğri büğrü olmaları lazımdı.

Nazar çok eskilere dayanan bir inanış. İnsanların, bugün bilemediğimiz, belli bir frekansta gönderdikleri elektro manyetik dalgalar. Yakın bir gelecekte bilim bunu da çözecek, bundan hiç kuşkum yok.

Ben çok şeffaf bir insanım. Güzel bir projem olsun, güzel bir yere gideyim, lezzetli bir yemek yiyeyim, hemen bunu sevdiklerimle paylaşırım. İnanırım ki başardıklarım düşüncelerden kelimelere dönüştüğünde mutluluk oranı artacakmış gibi gelir dolayısıyla nazar hiç aklıma gelmez.

Anları, hikayeleri fotoğraflarla birlikte cep arşivim dediğim Instagram’ımda paylaşarak her zaman yanımda olmasını seviyorum. Biri bir bilgi mi istedi, üzüldüm mü, özledim mi hemen açıp bakıyorum. Amacım takipçi toplamak için paylaşım yapmak değil saysak bir elimin parmaklarını geçmeyen, takibe izin verdiğim, beni yargılamayan az ve öz sevdiklerimle fotoğraflarımdaki mutluluğumu paylaşmak. Sosyal medya hesabım da benim hayatımın bir kesiti. Anlık paylaşım yapmayı, kendi dijital günlüğümü tutmayı, anılarımı bu yöntemle arşivlemeyi seviyorum.

Güzel bakışta nazar olmaz. Nazar sert ve katı düşünerek bakılırsa oluşan bir akımdır. Bir frekans zıtlaşması ya da birikimi. İnançtan öte denk geliyorsa patlatıyor, çatlatıyor. Aslında olay, mutluluğunuza göz dikmiş bu kişiler değil, kötü bakışlarıyla size yan bakan biri de değil. Sadece siz! Siz yüzünüze, bakışlarınıza iyi davranırsanız, olayların iyi gittiğini, insanların da size güzel batiğini göreceksiniz. Auranız ne kadar güçlüyse, dış güçlerden o kadar az etkilenirsiniz.

Şimdi tekrar soruyorum… Nazara inanır mısınız?