1-8 Eylül Haftası Burç Yorumları
1-8 EYLÜL HAFTASI
2 Eylül Mars-Neptün Karşıtlığı
Eylül ayı Mars-Neptün karşıtlığının etkisinde başlıyor. Bu açı dünyasal anlamda sular, denizler, okyanuslarla ilgili kazalara, zehirlenme, boğulma, aldanma, aldatılma, kargaşa, kaos, skandallar, gizli faaliyetlere işaret eder. Askeri konularda belirsizliklere, faili meçhul cinayetlere sebep olur. Tüm hafta boyunca etkili… 22 derecede kesinleşiyor. Haritanızda 20-25 derece arasında başak, balık, ikizler, yay burçlarında yerleşen gezegen ve noktalarınıza etki ediyor. Bu gezegen ve noktaların temsil ettiği konularda aldanmamaya, oluruna bırakmaya, kendimizi ve karşımızdakini kandırmamaya dikkat etmemiz gerekir. Hamlelerimiz hedefini bulamayabilir. Ancak gelişen durum bizim için daha hayırlı olabilir. Kendi düzenimizde ısrar etmek kaos yaratabilir.
Bu açıyı ve geçtiğimiz ay Neptün’ün tetiklenmesiyle gelişen sel felaketini ele alacak olursak; bir şeyin felaket olabilmesi için bizim bir dahlimiz, kabahatimiz olmaması gerekir. Diğeri tedbirsizlik, ihmalkârlık ya da başka nedenlerle görünen felakete davetiye çıkarmak olur.
Haritamızdan yorumlayabileceğimiz; Türk milletinin karakteri, halkı temsil eden Ay’ın 12. Evdeki yerleşimine göre; kendi mahvına sebep olmak, bir kurtarıcı beklemek, kaos içinde kaybolup önünü görememektir. Bu yerleşim bize yaptığımız uyanıklıkların bir gün faturasını ödeyeceğimizi unutturmaktadır. Bunu nasıl aşarız? Bunlar haritamızın karanlık yönleri. Olumlu kullanabilirsek; kendimizi kurtarmayı öğrenmeli, burnumuzun ucundaki gerçeği görmeli ve akla, mantığa güvenmeliyiz.
Felaketler aynı anda herkesin başına geliyor. Dünyada da, kişisel hayatımızda da... Biz bu felaketlere kendi doğamıza göre karşılık verdiğimiz için etkilerinin boyutları farklı oluyor.
Astrolojik göstergelere bakarak sel, yangın, deprem, fırtına gibi afetleri tahmin etmek kişiler açısından pek faydalı olmayabilir. Ancak elinden bir şey gelemeyenler için korkuya neden olur. Bu da topluma yarar yerine zarar verir. Zaten benim danışmanlık anlayışıma göre bir olayı öngörmek değil, kişinin kendini tanımasına rehberlik ederek kendi aydınlığına çıkmasına destek olmak esas amaç olmalıdır. Tabii bir aracı olduğunu unutmadan… Kimse kimseyi kurtaramaz neticede.
Bu nedenle tüm genel tahminlerde kendi haritanızın bütününü bilmeden çıkarımda bulunmamak gerekir.
Peki neden bu tahminleri yapıyoruz? Tabii ki bir farkındalık yaratmaya katkımız olur umuduyla. Etkili ve yetkili kişilere ulaşabilmek umuduyla... Kişiler açısından da kendilerini tanıma ve kolektifteki rollerinde en iyisini gerçekleştirip, yolculuklarına tanıklık edebilmelerini sağlayabilmek için…
5 Eylül’de Merkür-Satürn’le üçgen yaptığında kendimizi iyi ifade edebileceğimiz, akılcı, mantıklı iletişim kurabileceğimiz birkaç gün olacak. İş toplantıları, sohbetler, karar vermek için uygun bir dönem olabilir.
6 Eylül’de Mars Plüto’ya üçgen yaptığında, Venüs de kare yapacak. Mars yöneticilikler aracılığıyla Venüs’e bağlandığından zorlayıcı, manipüle edici, entrikacı davranmak söz konusu olabilir. Kavga, şiddet, terör olayları görülebilir. Kişisel anlamda kendi isteklerimizi dayatmak yerine uzlaşma yolu bulmaya çalışmak işimize yarayabilir. Bunun için iki iyicilin üçgen açısı işimizi kolaylaştırabilir.
5 Eylül Merkür-Satürn Üçgeni
6 Eylül Mars-Plüto Üçgeni
6 Eylül Venüs-Plüto Karesi
6 Eylül Venüs-Jüpiter Üçgeni
7 Eylül Başakta Yeniay
7 Eylül’de başak burcunun 14 derecesinde bir yeniay gerçekleşiyor. Bu yeniay boğadaki Uranüs’e üçgen yapmakla birlikte, son düzenleyicisi Venüs Plüto’ya kare Jüpiter’e üçgen yapıyor. Bir taraftan yöneticilerin halkın bağımsızlaşma ve özgürlük isteğine ılımlı yaklaşması, bir yandan da zorlayıcı ve baskıcı olması söz konusu olabilir. Bunlarla birlikte Venüs-Jüpiter üçgeniyle orta yolun bulunduğu bir uzlaşma ortamı sağlanabilir. Diplomasi ve barışçıl yaklaşım havadaki gerilimi azaltabilir.
Hava ve toprak elementi birleşiminin oluştuğu bu yeniayda konulara akılcı, mantıklı, pratik çözümler bulunması ve fikirlerin uygulanması mümkün olabilir. Konulara tarafsız yaklaşmak, ben-sen dengesini kurmak, iki tarafı da dikkate almak işimize yarayacaktır. İşimize yaramayan düşünce ve duygular elenip sağduyulu bir şekilde olaylara yaklaşabilir, konulara yenilikçi çözümler bulabiliriz. Venüs’ün barış sevgisi bizi bu çalkantılardan çıkarabilir. Gölgesi keseri hep kendimize yontmaktır.
7 Eylül Güneş-Uranüs Üçgeni