2125

Rüyada Kuş Görmek

Rüyada kuş, mutluluğun ve bereketin simgesidir. Haberdir. Kişinin güzel haberlerle sevinç yaşayacağına işaret eder. Büyük kuş zengin kimseye, bilim adamına, tüccara, başkan ve yöneticiye yorumlanır. Yırtıcı kuş yerdeki haşerelere işaret eder. Evcilleştirilmiş yabani kuş ve diğer eti yenen kuşlar menfaate yorulur. Güzel kuş güzel ve sevindirici habere; çirkin kuş kötü ve üzücü habere; su kuşları liderliğe, özel göreve, deniz ve kara yolculuğuna işarettir. Yaralı bir kuş, sıkıntılı günlerin habercisidir.  

Kuşun insanın üzerine düşmesi, misafir gelmesi demektir. Kuşun baş, omuz ve diğer azaların üzerinde görülmesi kişinin işlerinin yolunda gitmesi olarak yorumlanır.  Beyaz kuş görenlerin işleri düzelecek, alaca ve kül rengi kuş  görenlerin işleri biraz karışacak; siyah kuş görenlerin işleri zorlaşacak şeklinde yorum yapılır.  Eşi hamile olan erkeğin üzerine konan kuşun kanadını kırması, doğacak çocuğun uzun ömürlü olacağına işarettir.

Güzel sesli kuşlar ses sanatkarlarını; normal kuş sesi sesli olarak ağlamayı; kuş kümeleri saltanatı, altın ve gümüşü, başın üzerinde kuşların uçması  yöneticiliği simgeler. Gökten bir kuşun inerek yanınıza gelmesi sevinçli bir haber veya bir müjde alacağınıza işarettir

Kuş  gagası yaygın şöhret anlamına gelirken,  kuş kanadı mala, kıymetli şeye, makam ve mevkiye yorulur. Üzerine bir kuşun pislediğini görenler  yeni bir elbiseye sahip olacaklardır. Akbaba ve diğer büyük kuşların bir kimsenin üzerine pislemesi devlet adamlarının düşmesine, kuş tuzağı bir kayıbın bulunmasına veya ümit kesilen şeyin gerçekleşmesine işarettir.  Bir kuşun yavrusuna ağzıyla yem vermesi iyiye yorulmaz.