Ne Güzeldir Ahengiyle Dans Eden Melodilere Mırıldanarak Eşlik Etmek
Müzik ruhumuzun gıdası demiştik. Bu gıda kirlendikçe, ruhumuz da kirleniyor, isyan ediyor, üzülüyor, hüzünleniyor, umudunu yitiriyor, mutsuzluğu yaşıyor, huzurunu kaybediyor. Oysa ne güzeldir, ahengiyle dans eden melodilere mırıldanarak eşlik etmek, mutfakta, banyoda, oturma odasında, ofiste, yürüyüşte… Şimdi öyle mi? Eline mikrofonu alma sevdasına düşen Türk milleti, o kanal, bu kanal yarışma programlarında en sevdiğim şarkıyı en iyi ben söylerim telaşı ve şaşkınlığıyla gezip duruyor.
TV'deki yarışma programlarının isimlerini yazsak sayfanın yetmeyeceği kesin.. Popstar, genç mikrofon ses yarışması, ve kazanan, en sevdiğim 3 şarkı, rising star, sıra sende, sıra onda, sıra bende ve o ses Türkiye. Her sezon tüm kanallarda ardı arkası kesilmeyen programlardan anladık ki, bu topraklarda yaşayan her vatandaşımızın sesi güzel… Ve herkes albüm yapayım, kısa zamanda para kazanayım, zengin ve ünlü olayım düşüncesi ve derdiyle şarkılar söyler oldu.
Yapılan yarışma programları şova dönüştüğünden beri görüyoruz ve duyuyoruz ki, neredeyse müzik dünyamızda mırıldanacağımız şarkılar kalmadı. Hiç tanımadığımız, kulağımızı tırmalayan seslerle en sevdiğimiz şarkıları dinleyemez olduk.
Müzik ruhun gıdası demiştik, gıdamızdaki bu kirlenmeye ne zaman dur denilir de, ruhumuz rahat bir nefes alır. Meraktayız, meraklıyız.
Yazan Ferda Kervan