1560

Facebook'tan Sanal Gerçeklik Platformu: Facebook Spaces!

Facebook, sanal gerçeklik uygulaması Facebook Spaces'i San Jose konferansında tanıttı.

Facebook'un oluşturduğu ilk ürün olduğu açıklanan toplantıda platformun, Oculus mağazasındaki erken erişim bölümünden indirilebileceğini açıklandı. Oculus Rift ve Touch olarak isimli özel bir gözlük ile Facebook'a yüklenen video ve fotoğraf paylaşımlarının sanal gerçeklik formatında göründüğü açıklandı.

Facebook kullanıcıları, bu platform ile üç boyutlu nesneler çizebilmenin yanı sıra sanal gerçeklik ile fotoğraf veya video paylaşabiliyor ya da Messenger videoyu kullanarak arkadaşlarıyla görüntülü arama gerçekleştirebiliyor.

Mark Zuckerberg bu teknoloji sayesinde üç boyutlu efektlerin Facebook'a yüklenen fotoğraflara uygulanabileceğini söyledi. Şu ana kadar hiç kimsenin bir artırılmış gerçeklik platformu oluşturmadığını açıklayan Zuckerberg, selfie eklenebilen kamera efektlerine de dikkati çekti. Cep telefonu kamerasını ilk artırılmış gerçeklik platformuna dönüştüreceklerini açıklayan Zuckerberg, kullanıcıların bu platformda kendi efektlerini oluşturabileceğini ve bu efekt havuzunda farklı kültürlere ait binlerce efektin yer alacağını kaydetti.

Platformun beta sürümünün kullanıma hazır olduğunu açıklayan Zuckerberg, Messenger uygulamasına artırılmış gerçeklik teknolojisinin dahil edilmesinin planlandığını ve yakın bir gelecekte cep telefonlarında izlenen video ve canlı yayınlara da dijital nesnelerin yerleştirileceğini açıkladı.